Connect with us

Përshëndetje, çka po kërkoni?

siAGORA NetworksiAGORA Network

Opinione

Në zgjedhjet e fundit Parlamentare lista e përbërë prej 2 subjekteve në pushtet, e prirë nga ish-Shefi i Kabinetit nuk arriti të fitoj asnjë...

Parazgjedhore

Opinione

Në një muaj nga zgjedhjet, lëvizjet e fundit kanë treguar një ndarje në mes të atyre që duan shumicën shqiptare (21 nga 41 këshilltarë...

Opinione

I nderuar kryeministër Albin Kurti, Shqiptarët e Preshevës, Medvegjës dhe Bujanocit mbështeten fortë tek kujdesi i Qeverisë Republikës së Kosovës, duke qenë të bindur...

Opinione

Nëse për zgjedhjet parlamentare të parakohshme që u mbajtën në dhjetor të vitit të kaluar, nuk u garua bashkë Nga pësimet të mësohet, dhe...

Opinione

Jo me ndryshe, me njerez qe kane te mbjellur urrejtjen perbrenda vetit, por me mire. Bujanoci ka nevoje per nje udheheqje plote zell, nga...

Lugina e Hapur

Lugina e hapur

Hyrje në kujtime selektive Gjatë periudhës sa isha duke jetuar në Shkup po e realizoja një emision filozofik të quajtur Pikëpamje. Në emision ftoja...

Lugina e hapur

Artikulli është i publikuar në gjuhën serbe, përkthimi i tij në gjuhën shqipe është duke u realizuar.

Lugina e hapur

Balkani është një rajon me një hapësirë gjeografike të veçantë, plot me vlera të rralla kulturore e historike. Megjithatë, kjo zonë ka përjetuar një...

Lugina e hapur

Artikulli është i botuar në gjuhën serbe dhe përkthimi i tij në gjuhën shqipe është duke u përgatitur.

Lugina në dialogun Kosovë – Serbi

Lugina-RKS

–Në krejt këtë proces  Lugina e Preshevës mbeti e pa përfshirë, ndërsa vet Lugina mbeti e heshtur pa një vullnet dhe gatishmëri të veprimit...

Lugina-RKS

Jemi rritur me historitë dhe përjetimet e dhembshme të copëtimit të trojeve shqiptare dhe me tragjeditë që i kanë përcjellë ata gjatë këtij procesi....

Lugina-RKS

Nuk e kam as dyshimin më të vogël se në rrethanat aktuale dhe mundësitë reale që na u kanë krijuar funksionaliteti i shtetit të...

Lugina-RKS

Me këtë punim u paraqita në Kuvendin Mbarëkombëtar për gjuhësi, histori dhe etnokulturë, në Tiranë, më 9-12 maj 2019 dhe në Konferencën shkencore në...

Shprehje e lirë

Opinione

hqiptarët në Serbi, përfaqësuesit e zgjedhur të tyre në Kuvendin Republikan të Serbisë kanë rreth 20 vite që në politikbërjen përbrenda Serbisë vetëpërjashtohen, mbase...

Opinione

Lidhur me shpalljen e zgjedhjeve të jashtëzakonshme parlamentare më 17 dhjetor 2023 Subjektet politike në Luginë, është e nevojshme dhe atë pa humbur kohë,...

Opinione

Lidhur me postimin e Kastriot Saqipit për objektin e Universitetit të Punëtorëve në Preshevë po bëhet një polemikë në FCB. Me shumë arsye, shumica...

Lugina në vitin 2016, sfidat për vitin 2017 !?

Lugina2017

Viti 2016 për shqiptarët e Luginës së Preshevës, ndonëse ishte vit i shpresës për përmirësimin e pozitës së tyre, megjithatë mund të thuhet se...

Lugina2017

Politika vendore edhe gjatë vitit 2016-të karakterizohet me dështime të shumta, si mos realizimi i të drejtave elementare të shqiptarëve në Luginë. Ajo që...

Lugina2017

Apatia politike e faktorit politik shqiptarë që qe karakteristikë e vitit 2015, mjerisht vazhdoi edhe ne vitin që e lamë pas, vit i cili...

Lugina2017

Në aspektin politik, viti 2016 ishte vit zgjedhor në vend dhe si i tillë mund të konsiderohet si vit i cili solli ndryshime në...

Arkivi i artikujve të publikuar deri në vitin 2021

Arkivi 2013-2021

Pandemia paralizoi gjithcka, por më së shumti të rinjtë. Jeta na shqelmoi mjaftueshëm të gjithve , që me a pa dëshirën tonë po jetojmë...

Arkivi 2013-2021

Aftësia për të ambientuar resurset natyrore për nevojat e veta dhe për ta projektuar ardhmërinë e tij, njeriun e bënë qenie të zgjuar, të...

Arkivi 2013-2021

SITUATA E COVID-19 NË ZVICËR Si çdo vend tjetër edhe Zvicra po ballafaqohet me pandeminë globale Covid-19. Duke patur parasysh valën e parë të...

Arkivi 2013-2021

Mediat e kontrolluara nga SNS i Vuçiqit po vazhdojnë të prodhojë lajme të rreme përmes “spin doktorëve” të tyre, duke ngritur temën e pushtetit...

Arkivi 2013-2021

Shumë personalitete politike në Luginë kanë pasur retorikë të mirë populiste e politike, edhe sen si kanë bo mirë as Preshevës, as Bujanocit e...

Arkivi 2013-2021

Duke kopjuar modelet e kryeqendrave të mëdha në rajon, Komuna e Preshevës, kryesisht Shtabi komunal për situata të jashtëzakonshme dje vendosi të kufizojë orarin...

Arkivi 2013-2021

– Në kohën kur armiku i heshtur, i padukur dhe tinëzar po merr jeta njerëzish pa dallim kombi, feje, ngjyre e race, duke mos...

Arkivi 2013-2021

Të nderuar miq, Si nje i ri i sapodiplomuar nga shkolla e mesme në Preshevë, në vitin 2017 vazhdova studimet në Universitetin e Prishtinës,...