Connect with us

Përshëndetje, çka po kërkoni?

siAGORA NetworksiAGORA Network

Arkivi 2013-2021

Shqiprimi me të pavërteta po e relativizon punën e Planit Aksional për Migrantët

Shqiprim Arifi vazhdon me të pavërteta me relativizu punën e Planit Aksional të Preshevës

Ai thot se edhe Bujanoci e paska aprovu një Plan të këtillë me 2007-të, kur në krye të komunës ishte Nagip Arifi.

Faktet që i publikojmë tani, flasin të kundërtën:

1. Marrëveshja e Komunës së Bujanocit me UNHCR për objektin e banimit kolektiv për refugjatët dhe familjet me asistencë sociale të komunës së Bujanocit, është lidhur në tetor të vitit 2012-të e nënshkruar nga kryetari i atëhershëm I Kuvendit, Hajredin Hyda, por i nderuari Shqiprim, edhe në këtë formë e nënshkruar, marrëveshja e Bujanocit është shumëfish më pak e dëmshme se ajo që po tenton ti me e bë.

2. Në Bujanoc janë sistemuar vetëm 12 familje refugjatësh, por edhe disa familje shqiptare nga Bujanoci, ndërsa ti ate që po tenton me e bë, është shumëfish më e rrezikshme për Preshevën.

Në vazhdim, po ua sjellim faktet nga nënshkrimi i marrëveshjet në Tetor të 2012-tës:

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply