Për 10 dhjetorin – Ditën ndërkombëtare të të drejtave të njeriut!

Shumë personalitete politike në Luginë kanë pasur retorikë të mirë populiste e politike, edhe sen si kanë bo mirë as Preshevës, as Bujanocit e as Medvegjës! Sa i përket fjalimeve përplot me mbrojtje të interesit të Kosovës e Shqiperisë, po të njëjtit i kanë shfrytëzuar vetëm kur ato iu kanë përshtatë pozitave dhe intereseve të tyre! Këtë gjë më së miri e dëshmon pozita e sotshme e shqiptarëve që jetojnë në Luginën e Preshevës.

Postimet, fjalimet, deklaratat, solidarizimet me rastin e ditave dhe datave ndërkombëtare, shqiptarëve të Luginës së Preshevës nuk i sjellin të nesërme më të mire, nëse nuk kanë rezultate konkrete. Ato i takojnë organizatave joqeveritare, të cilat i shënojne në menyrë simbolike.

Udheheqësve politik i takojnë aksionet politike që çojne drejt zgjidhjes së një problemi. Politika nuk bëhët duke shënuar data e dita ndërkombëtare, por, politika dhe politikanët krijojnë vizion drejt arritjes së një qellimit përmes një ideologjie të përzgjedhur, arsye kjo pse edhe dallojnë udhëheqesit politik varësisht cilës parti politike i takon, edhe pse në Lugine është shumë vështirë të gjesh dallimin mes tyre, perveç datave/ditave në të cilat lajmërohen, e qe edhe më tutje mbetet në nivelin e simbolikës dhe folklorit politik.

Postimet, fjalimet, deklaratat, solidarizimet me rastin e ditave dhe datave ndërkombëtare të udheheqësve politikë nëse nuk kapitalizohen me rezultate konkrete, mbeten vetëm në historinë e populizmit dhe folklorit politik, historia e të cilave deklarata nuk është risi në Luginë, dhe sipas praktikës nesër i dënon vet ata që i thonë ato, sepse në një datë/ditë tjetër ndërkombëtare dalin me deklarata në kundershtim më një të mëhershme! Shëndet!

Urime Dita ndërkombëtare e të drejtava të njeriut të gjithve!
Të drejtat fitohen, askush nuk na dhuron ato!

Shpërndaje me të tjerët...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Tumblr
Tumblr
Më shumë nga Abdulla Ahmedi
Shqiprim Arifi, ke dështuar – Koha po të demaskon!
* Ndonëse ka kohë që unë si ndëgjoj fjalimet e “famëshme” të...
Lexo më shumë
Leave a comment

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *